Om Skive Dans -

Om Skive Dans

Skive Dans´ historie:
Skive Sportsdanserforening blev grundlagt på et møde i Skive Hallerne i 1983 og en af initiativtagerne var vores nuværende formand Jens Julius Pedersen, som har været med i bestyrelsen i næsten hele perioden og været bestyrelsesformand siden 1991. Jens Julius har selv været aktiv danser – og danset både Rock’n Roll, Jitterbug og Standard og vundet flere mesterskaber. Foreningen har haft sine ”ups and downs” perioder og i mange år foregik undervisningen rundt på forskellige skoler i Skive og først i 1996 fik foreningen tildelt det gamle sportscollege bag Skive Hallerne af Skive Kommune. Et stort skridt i den rigtige retning, men uden toiletter, omklædnings- og opholdsrum var det ikke et specielt brugervenligt sted. Trænere og forældrene måtte faktisk tisse med børnene i buskadset udenfor hallen og socialt samvær var en by i Rusland.

Ny æra
I 1995 kom Annette & Per Funch-Nielsen til Skive og etablerede Dance Studio Funch-Nielsen. Vores formand JJP så en enestående mulighed for et samarbejde, som bl.a. indebar at Annette & Per blev cheftrænere i Skive Sportsdanserforening Fremad.

I 1999 fik vi så mulighed for at leje den gamle falckstation på Viborgvej 14. I samarbejde med Funch-Nielsen, og med stor hjælp fra lokale sponsorer som Moland, Jamo, HEA, KS Glas og Salling Bank, samt en hær af frivillig arbejdskraft blandt foreningens medlemmer blev de gamle garageanlæg sat i stand på ca. ½ år, og fra indvielsen i februar 2000, er det lykkedes at skabe et dansecenter på Viborgvej 14, som i dag rummer 2 store sale med Moland springparketgulve og spejlvægge, gode omklædnings- og badefaciliteter, diverse opholdsrum til medlemmerne, mødelokaler samt direkte adgang til solcenter, hvor alle medlemmer kan få sol til favørpris.

Det er på Viborgvej 14 det swinger.
Siden har samarbejdet mellem Skive Sportsdanserforening Fremad og Dance Studio Funch-Nielsen udviklet Viborgvej 14 til nok et af landets største dansecentre med ca. 650 aktive medlemmer mellem 4 og 85 år og der findes i dag noget der ligner de perfekte rammer til de fleste former for bevægelse til musik. Per og Annette Funch-Nielsen er som velansete og dygtige danseinstruktører flittigt brugt som turneringsdommere i både ind- og udland. Sammen med de øvrige instruktører samt diverse gæsteinstruktører, råder centret i dag over en solidt team af instruktører til at betjene de mange aktive medlemmer, som hver dag strømmer til Viborgvej 14. Alle er forøvrigt velkommen til at kikke ind på Viborgvej og høre mere om mulighederne, eller eventuelt aftale en prøvetime.

Målet for samarbejdet mellem Skive Dans og Dance Studio Funch-Nielsen er at styrke breddedansen og derigennem også at udvikle eliten, ligesom det er målet at placere Skive på dansens Danmarkskort. Derfor arbejdes der hele tiden på at hente større turneringer til Skive. Foreningen blev årets breddeklub i Dansk Sportsdanserforbund i 2000, og siden har vi afholdt Regionsturneringer, Ranglisteturneringer og DM i Latin samt DM i Alternative Danse. Derudover har vi skabt en tradition med en årlig Moland Cup i Skive, hvor landets bedste amatørdansere i standard- og latindans dyster om pokaler og gode præmier. Der afholdes 2 dages træningssamlinger på Viborgvej samt informationsaftener for medlemmer og deres familier. Vi tilbyder desuden korte kurser i tidens danse f.eks. salsa og hip hop. Til de som gerne vil udfordre hele kroppen tilbyder vi flere gange i ugen Body Trim / Aerobic, samt et rendyrket aerobic hold for modne mænd ” Det’ bare mænd” som er blevet en solid succes. Som noget unikt tilbydes der formiddagshold i Body Trim med børnepasning mens mor arbejder med kroppen. Som seneste skud på stammen er der, via en audition, oprettet et elitehold i Showdans.

Så der er sket meget siden 2000.

Foreningen har i dag en aktiv og handlekraftig og mere forretningsminded bestyrelse, som med hjælp fra en positiv kreds af frivillige hjælpere har skabt en handlekraftig ”organisation” som er grundlaget for foreninges aktivtitetsniveau. Derudover er der i dag et antal sponsorer/samarbejdspartnere, som har nogle forventninger til foreningen.

Men vigtigst af alt så er der en god ånd både i bestyrelsen og blandt medlemmerne, som gør at det er sjovt at gå i krig med nye udfordringer. Og endelig har foreningen en formand hvis store hjerte banker for klubben og danserne og som vil gå gennem ild og vand for begge parter.

I 2011 indstillede bestyrelsen rock’n roll parret Anders Møller og Emilie Krogh til Skive Idrætssamvirkes Gunpokal, for at vinde det danske mesterskab 7 år i træk fortjener et klap på skulderen og vi er meget stolte af de unge mennesker.

I 2012 blev næstformand Jan Juul valgt som årets leder i Skive Idrætssamvirke – så vi er ikke en klub, som hviler på laurbærrene, men afsøger altid nye danse og virke områder.

I 2020 skiftede foreningen navn fra Skive Sportsdanserforening Fremad til Skive Dans.